Forum Dieter Bohlen.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Ulubione dania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 0:19, 16 Sty 2018 Powrót do góry

W Tele Pizzy na Bocheńskiego.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 18:46, 16 Sty 2018 Powrót do góry

Pewnie poleciałeś pod pracę do MC donalda by w towarzystwie wychodzących na pizze iść


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 18:16, 17 Sty 2018 Powrót do góry

Wczoraj pisałeś o krewetkach i małżach. OMG małże tez wcinasz? Jak byłam na weselu podali nam krewetki, tak ładnie podane w jakiejś panierce. Nie dotknełam, nawet nie spróbowałam. A każdy mówił bym zjadła bo dobre niby. Jakoś mnie odpycha, dziwne bo ryby jem.
Ps ja teraz ide zupkę ugotować.Póżniej się odezwę


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 18:29, 17 Sty 2018 Powrót do góry

Krewetki w sumie pyszne mięso a długo sie broniłem przed nimi a mule pyszne sa...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 2:57, 18 Sty 2018 Powrót do góry

Widzisz, krewetek to za darmo nie chciałam, mula to nawet jak by mi zapłacili bym nie ruszyła.
Ale jeśli Ci smakuje to spoko, wiele ludzi lubi.
Kiedyś tata w szczecinie przyniósł nam puszkę krewetek. Mama mu powiedziała by takiego świństwa wogóle do domu nie przynosił, ja z siorą zgroza w oczach jak chciał nam to podać. W końcu sam zjadł, więcej nie kupował.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Modern Jeanne dnia Czw 4:13, 18 Sty 2018, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 22:49, 10 Lut 2018 Powrót do góry

Ty czosnek lubisz widzę, ja cebulę uwielbiam na żywca czyli bez gotowania. Tylko odpowiednio przygotowaną. Jest antyseptyczna, mniej niż czosnek ale jenak.
Cebule bez gotowania, która zachowuję dużą ilość witamin(min C która w trakcie gotowania się ulatnia) można przygotowywać na setki sposobów. Pierwsze doświadczenia to w sosie pomidorowym. Yeraz kocham ze śledziami, tylko nauczyłam się jak przygotować z tego sałatkę rodem KFC. Prócz octu, trzeba dodać troszkę musztardki, ketchupu i majonezu a nawet chszanu. Te składniki zmieniją bieg wydażeń przy proie konsumowania żywej cebuli.
Aby nie zachorować w zimę, czosnek i cebula to substancje które mogą zapobiec. Na bazie czosnku wynaleziono antybiotyki. Do dziś mówią że czosnek jest lepszy niż antybiotyk.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 0:30, 11 Lut 2018 Powrót do góry

Ja też lubię ale na żywca koniecznie czerwoną a tacie do chili con carne wyżerałem czerwona fasolkę i kukurydze z puszki.... zawsze jak przygotowywał to muz puszki obie podbierałem....


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Peter dnia Nie 0:31, 11 Lut 2018, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 6:46, 13 Lut 2018 Powrót do góry

A dziś Mieciu mi pączki przyniósł, ale nie tknełam, zupełnie apetytu coś ostatnio nie mam. Ale gorąca zupka na noc i ok.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Modern Jeanne dnia Wto 9:05, 13 Lut 2018, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:04, 17 Lut 2018 Powrót do góry

Ja dużo gotuję gotowców z LIdla to są jakieś warzywka z Lidla z ryżem na patelnie wrzucasz i gotowe, to takie mieszanki orientalne mi to podchodzi...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:10, 17 Lut 2018 Powrót do góry

Totalny brak apetytu, nic nie mogę w siebie wdusić, choć dziś gotowałam.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:14, 17 Lut 2018 Powrót do góry

Ja dzisiaj u Turka Kebsa wtryniłem i to mi w sumie starczało...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:22, 18 Lut 2018 Powrót do góry

Peter napisał:
Ja dużo gotuję gotowców z LIdla to są jakieś warzywka z Lidla z ryżem na patelnie wrzucasz i gotowe, to takie mieszanki orientalne mi to podchodzi...

Tam to jest wybór napewno i pomysły na posiłek na miejscu


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 0:17, 25 Lut 2018 Powrót do góry

Się dziś zmusiłam do gotowania, ja mam tyle czasu na to. Czy Ty masz? Wątpie
Moim priorytetem nie jestjeść drogo ale pożywnie, więc cuda robie. O dziwo dziś ugotowałam i nadal ten brak apetytu. Ale mam też chipsy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 1:08, 25 Lut 2018 Powrót do góry

Dzisiaj sobie zrobiłem wieczorem spaghetti z ulubionego makaronu Malma, jest to najdroższy makaron kosztuje 5 złotych za paczkę podczas gdy w Lidlu najtańszy 1 30. Tylko mam mówiła że nie daje się na jedna porcję główki czosnku a mniej...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 1:50, 25 Lut 2018 Powrót do góry

Peter napisał:
Dzisiaj sobie zrobiłem wieczorem spaghetti z ulubionego makaronu Malma, jest to najdroższy makaron kosztuje 5 złotych za paczkę podczas gdy w Lidlu najtańszy 1 30. Tylko mam mówiła że nie daje się na jedna porcję główki czosnku a mniej...

Sie nie chwal że jest niby najdroższy, jeśli jakikolwiek makaron wg Ciebie ma być pożywczy, plus serek to...hmmm
Ty ja widzę ciągle te makarony wpierniczasz, zagotuj je chociaż z kiełbasą bo miesa u Ciebie jakoś mało. Wtedy nawet smaczniejsze będzie. A zamiast monte kupuj maślanki lub jogurty. Zawierają żywe kultury bakterii ktore sa kluczem do długowieczności. One są niezwykle ważne podzas wchłaniania pokarmów do całego organizmu.
[link widoczny dla zalogowanych]
https://www.youtube.com/watch?v=ydsm5PSOINo
https://www.youtube.com/watch?v=9ZZ4VYZLyls
Jogurty a też wieksze maślanki które kupuję. Mniam
To już o jogurtach i kefirach a również kiszonkach które mają dbać o dobrą florę bakteryjną w jelitach.
[link widoczny dla zalogowanych]
https://www.youtube.com/watch?v=ydsm5PSOINo


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Modern Jeanne dnia Nie 1:56, 25 Lut 2018, w całości zmieniany 2 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)