Forum Dieter Bohlen.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Ulubione dania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 23:07, 21 Sie 2016 Powrót do góry

Dziw bierze że nie lubisz oleju. A fryty?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 8:49, 22 Sie 2016 Powrót do góry

frytki tak ale tylko te beztłuszczowe z odsączonym z Maca.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 12:52, 22 Sie 2016 Powrót do góry

Mnie to wsie ryba naj częsciej co jem. Przestałam się tak sobą zajmować odkąd Patryk się urodził. Kiedyś pewnie byłam wybredniejsza, teraz na wiele rzeczy nie zwracam uwage.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 19:56, 08 Wrz 2016 Powrót do góry

Jutro gotuję pierogi z fasolką czerwoną mięsem i kukurydzą w środku, po meksykańsku. Dużo bardziej mi leży moja własna kuchnia niż kuchnia mamy.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 0:52, 12 Wrz 2016 Powrót do góry

Kupiłam dziś min pieczarki. Tak ładnie pachną jak się je odsmaża na maśle. Z wędlinką jakąś i jajkiem.
Mam też czerwoną paprykę na leczo z kabaczka własnego.
Są fajne sosy Knorra leczo którego można dodać niewielką ilość do gotowego i świetnie poprawiaja smak.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:14, 07 Paź 2016 Powrót do góry

Wczoraj zrobiłam moje pierwsze w tym roku leczo z własnej cukini. Jakie olbrzymy wyrosły to aż się zdziwiłam.Warto się było jednak potrudzić na wiosnę.
Ty to pewnie nie masz czasu na gotowanie wiec polecam gotowy sos knora leczo. Z tej serii spagetti . Tam praktycznie już nic nie trzeba .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 23:22, 07 Paź 2016 Powrót do góry

Z cukinii mama robi placki i podaje z śmietanką i koperkiem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 23:23, 07 Paź 2016 Powrót do góry

Modern Jeanne napisał:
Dziw bierze że nie lubisz oleju. A fryty?


Byłem ostatni na frytach jakieś takie tłustawe były straszliwie niedobre a kebab najgorszy w życiu.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 18:29, 09 Paź 2016 Powrót do góry

Ja uwielbiam frytki, mówisz że naleśniki robisz teraz? Też lubię, albo takie placuszki na śmietanie z mąki. Bardzo dawno nie robiłam, bo czasochłonne. Trzeba stać przy patelni nie?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 19:21, 09 Paź 2016 Powrót do góry

Tak, gotowce kupiłem, 6 wrzuciłem po kolei na rozgrzaną patelnię z masłem klarowanym i voila. Robię je zawsze na słodko, ciut gorsze od maminych.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 20:50, 09 Paź 2016 Powrót do góry

Wiesz jak szybko się robi takie grube placki naleśnikowe. Ja takich cienkich raczej nie robię bo strasznie długo schodzi. Za to można polać grubo patelnie jak na 5 naleśników od razu, przykryć koniecznie pokrywką by się w środku ugotowały i o wiele szybciej wychodzi. Można wkroić jabłka i fajne to.

A z szybkich dań to polecam jajecznicę z pieczarkami. Dziś na kolacji ę z mamą zrobiłyśmy. Smażone pieczarki tak ładnie pachną


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Modern Jeanne dnia Pon 1:06, 10 Paź 2016, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 22:56, 11 Paź 2016 Powrót do góry

Peter napisał:
Z cukinii mama robi placki i podaje z śmietanką i koperkiem.


Pycha jest coś takiego dawno temu coś takiego zrobiłam kilka razy.
Teraz chciałam ale już nie chce mi się smażyć a okazuje się że cukinia jest przepyszna na surowo. Po lekkim dosłodzeniu smakuje jak morela, w dodatku żółta ma podobny kolor. Chrupię z herbatką żurawinową i mam wiosnę w pokoju. Polecam jako źródło witaminek Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 21:59, 15 Paź 2016 Powrót do góry

Teraz zima idzie , o dziwo jak na wiosnę i lato odechciało mi się gotować to teraz gdy chłodno, to się chce coś ciepłego. Ja lubię experymentować przy gotowaniu, rzadko kiedy wychodzi mi dwa razy taka sama potrawa. Ostatio ugotowałam rosół na aż 3 korpusach bo kupiliśmy reklamówę dla kotów. Gotowałam też świeżą marchewkę z 3 duże posiekane i trochę pietruszki . A na koniec żeby nie było nudno dodałam posiekane małe jabłko, bo myślę sobie że jak indyki się w śliwce robi to czemu nie rosół z jablkiem? przez to jabłko dodane na końcu gotowałam dłużej , ponad godzinę bo czekałam aż zmięknie. W dodatku dodałam cukru trochę mniej niż soli i pół kostki rosołowej na koniec.
I wiecie co wyszło? Flaki, mięcho gotowane tak długo samo jakoś odeszło w dodatku wszystko było gęste jak galareta. Trzeba było tulko KONIECZNIE dodać majeranku na talerz bo to podstawa flaków . I za grosze wyszło coś zupełnie identycznego i pożywnego bo flaki są dość drogie.
To był muj pierwszy experyment, na pewno powtórzę, mama się śmiała że w naszym wieku to rosoły się słodzi i jabłka dodaje ale mówiła ze pycha.
Bardzo Ci polecam bo jakbyś gar zrobił to miałbyś na 3 dni coś gorącego. Strasznie gęste i pożywne

Aaa, makaron przegotowałam w tym samym garnku pod koniec, bo mi się nie chciało brudzić drugiego, więc natychmiast przeszedł smakiem i zagęścił dodatkowo Very Happy


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Modern Jeanne dnia Sob 22:04, 15 Paź 2016, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Peter




Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12767 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 17:31, 16 Paź 2016 Powrót do góry

To co w końcu ugotowałaś rosół czy flaki?
Ja byłem na obiadku w pracy a jutro smażę paluszki rybne, sałatka śródziemnomorska z rukolą i kasza ciemna, sypka. Kupiłem też knedel czeski ale jeszcze nie wiem z czym, cała lodówka pełna klusek na parze np: z aronią pyszne sa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Modern Jeanne




Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064 Przeczytał: 7 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 22:46, 19 Paź 2016 Powrót do góry

Aronia mi rośnie na ogródku ale już opadła. A tamto to miał być rosół ale flaki wyszły.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)