Autor |
Wiadomość |
Modern Jeanne
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064
Przeczytał: 7 tematów
Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 13:34, 20 Maj 2016 |
|
Chłopak na telefon?
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
Peter
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12766
Przeczytał: 4 tematy
Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 14:53, 20 Maj 2016 |
|
Kupiłem bakłażany na spróbowanie mam to faszeruje grzybami i mięskiem, a jeszcze muszę białe szparagi kiedyś kupić.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Modern Jeanne
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064
Przeczytał: 7 tematów
Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 19:50, 21 Maj 2016 |
|
A lubisz gołąbki? Ja dziś zrobiłam takie szybkie, bez owijania. Wystarczył ryż, trochę konserwy i kapusta na tłuszczu przypieczona.
Przy nich jest trochę roboty z owijaniem a tak 10 min i było
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Peter
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12766
Przeczytał: 4 tematy
Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 20:39, 21 Maj 2016 |
|
Moja mama robi gołąbki z bakłażanów takie faszerowane bakłażany.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Modern Jeanne
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064
Przeczytał: 7 tematów
Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 21:14, 21 Maj 2016 |
|
Bardzo dawno temu chyba coś takiego jadłam.
A tak przy okazji jak dużo ruchu masz, to zadbaj o magnez w tabletkach. Grosze kosztuje. A ruch i kawa go likwiduje.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Peter
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12766
Przeczytał: 4 tematy
Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Czw 20:34, 26 Maj 2016 |
|
Będzie sezon na wysyp papryki to się będzie ją mięsem faszerowało jak gołąbki, a potem przyjdzie sezon na ogórki, ja nie lubię za bardzo kiszonych ogórków, ja zawsze tacie wyjadam czosnek i zwłaszcza chrzan. Tak samo nie lubię kiszonej kapusty, ani buraków w żadnej postaci, no może jako sok albo z chrzanem, uwielbiam za to młodą kapustę i sałaty wszelkiej maści, najlepiej lodową z czosnkiem.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Modern Jeanne
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064
Przeczytał: 7 tematów
Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Czw 21:00, 26 Maj 2016 |
|
Co Ty masz z tym czosnkiem. Naprawdę potrafisz główkę? Ale z czymś pewnie. Kiedyś zjadłam na czczo i brzuch rozbolał jak nie wiem bo to jednak palące z deka.
A paprykę też mięsem można? Nie pomyślałam , może być fajne bo niektóre mortadele są z dodatkiem papryk i fajne to. Ja ostatnio kupowałam i na kanapki z mięchem kładłam. Pycha.
A dziś spojrzałam że wreszcie mi ogórki wykiełkowały, pierwsze padły po przymrozkach. Sałatkę już z ogródka do sera żółtego zrywałam.
Ostatnio miałam jakieś awersję do chleba ale teraz przeszło. Nie krojony u nas jest lepszy
A teraz padło u mnie na barszcz biały z torebki. Z ryżem się też da, jeszcze składniki na naleśniki mam jak co
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Peter
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12766
Przeczytał: 4 tematy
Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Czw 21:02, 26 Maj 2016 |
|
Mielisz surowe mięso i prawdziwki wsadzasz to w paprykę. i dajesz do garnka, układając papryczki w pionie i do tego robisz sos pomidorowy, jak gołąbki tyle że bez kapusty. Mortadelę to ostatnio 100 kilową z Włoch widziałem, a czosnek lubię do salaty z dwa ząbki przeciśnięte albo do pieczywa, bułeczki czosnkowe czy masło z czosnkiem.
|
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Peter dnia Czw 21:06, 26 Maj 2016, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
Modern Jeanne
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064
Przeczytał: 7 tematów
Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Czw 22:35, 26 Maj 2016 |
|
Ciekawie to brzmi, ta nadziewana papryka. Patisony też można nadziewać. One mają fajny kształt. Wyglądają jak ufo
[link widoczny dla zalogowanych]
Może wsadzę w tym roku, kiedyś mi wyrosły miałam radochę. To coś jak kabaczek lub cukinia. Z gatunku dyniowatych
[link widoczny dla zalogowanych]
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Modern Jeanne
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064
Przeczytał: 7 tematów
Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pon 13:53, 30 Maj 2016 |
|
Wcinam kapuchę w sosie pomidorowym z ryżem. Nienawidzę myć garnków już wolę skrobać farbę z podłogi
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Peter
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12766
Przeczytał: 4 tematy
Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Czw 21:47, 02 Cze 2016 |
|
Mi się czasem bardziej chce coś zjeść w pracy, na stołówce bo obiadki tam są pyszne niż samemu gotować, bo umiem nie wiele w kuchni, tylko makrony i ryże i kasze. Kiedyś zrobiłem kuskus np: albo wieczorem jak kończę po 22 to idę na frytki i burgera bo MC jest za ulicą.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Modern Jeanne
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064
Przeczytał: 7 tematów
Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 13:39, 03 Cze 2016 |
|
Wiesz jak po gotowaniu trzeba często myć górę naczyń i podłogę w kolko i tracić czas na pierdolce to to jest fajne wyjście.
Zrobienie obiadu też bywa czasochłonne.
Zresztą takie fryty czy burger gdyby podliczyć gaz, składniki, pracę przy tym i wysiłek a przede wszystkim czas raczej się opłaca.
A u mnie będzie dziś kolejna kapucha w sosie pomidorowym bo tu KFC nie ma. I trochę się będę musiała po użerać przy siarkowaniu itp
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Peter
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12766
Przeczytał: 4 tematy
Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pią 14:17, 03 Cze 2016 |
|
U nas są dobre obiadki, ja zawsze biorę albo schabowego albo pieczeń, nigdy spaghetti bo tego mam potąd, dzisiaj robiłem dwie torebki ryżu z monte i bananami.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Modern Jeanne
Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 17064
Przeczytał: 7 tematów
Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 14:06, 04 Cze 2016 |
|
Peter napisał: |
Mi się czasem bardziej chce coś zjeść w pracy, na stołówce bo obiadki tam są pyszne niż samemu gotować, bo umiem nie wiele w kuchni, tylko makrony i ryże i kasze. Kiedyś zrobiłem kuskus np: albo wieczorem jak kończę po 22 to idę na frytki i burgera bo MC jest za ulicą. |
Właściwie jak sie to potrafi to już wiele, dlatego że większość zwykłych dań się z tego składa. A rosół umiesz? Jak się potrafi rosół ugotować to z niego wiele zup wychodzi. A drugie dania to standardowo najczęściej mięsa i ziemniaki z surówką więc wiele nie trzeba umieć . No chyba że się chce zrobić coś bardziej wykwintnego.
Ps to TY jednak jadasz mięso, a czasem sądziłam że nie
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Peter
Dołączył: 01 Paź 2008
Posty: 12766
Przeczytał: 4 tematy
Pomógł: 24 razy
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 22:22, 04 Cze 2016 |
|
Dzisiaj kebaba wcinam wieczorem bo mam taką ochotę.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|